Waarom Assess

Waarom kiezen cliënten voor Assess?

Geen makkelijke vraag… Is het de klik die we hebben? Onze diepe ervaring en vakmanschap? De manier waarop we op hun praktijk aansluiten? Of domweg omdat wat we bieden bijdraagt aan een behoefte?

Voor ons is het belangrijk dat onze klant onze meerwaarde voelt. Vanuit onze betrokkenheid en (h)erkenning van de moeilijkheden zoeken we samen naar nieuwe wegen. Dit wordt door onze klanten gewaardeerd en heeft tot op vandaag geleid tot jarenlange intense en inspirerende samenwerkingsverbanden bij meerdere klanten.

Cliënten over Assess

Authentiek

Omdat jullie na 20 jaar samenwerken en dit in verschillende contexten nog steeds ‘gewoon’ authentiek zijn gebleven. Meedenkend maar niet meegaand, betrokken op mens en bedrijf, betekenis hebben gegeven door advies en coaching…en bovenop: een saus humor.

Hilde Haems

CHRO , SD Worx group

De zes azen van het kaartspel

Denkt u ook dat de bedenker van de titel boven dit stukje geen verstand heeft van het kaartspel? Wel, u hebt gelijk, volkomen gelijk. Het kaartspelen ligt me niet.

En toch. Ik heb vier mooi geplastificeerde azen, die ik af en toe bekijk. Ze herinneren me eraan dat de perfectie van de aas niet vanzelfsprekend is, dat je jezelf in vraag moet blijven stellen, en dat je moet blijven leren van wat anderen te bieden hebben. Voor u als doorgewinterde manager is de inhoud van deze kaarten allicht dagelijkse routine: de roos van Leary, situationeel leidinggeven, oplossingsgericht coachen en kwaliteitsvol feedback geven. Voor mij, zijn deze vier azen een permanente ondersteuning.
De kaarten zijn het tastbaar resultaat van een vierdaagse opleiding met KU Leuven-collega’s. Later is er nog een dag aan toegevoegd, en die dag leverde de vijfde aas: MBTI. Gedragingen van mensen waarvan ik dacht “Hoe is het mogelijk?”, kregen een verklaring op basis van persoonlijkheidstypes.

De groep waar ik het zonet over had, is een team van administratieve en technische medewerkers, docenten, denkers, doeners en verzorgers. We delen allemaal dezelfde problemen. Het gaat niet over wetenschap, kennis en kunde, maar wel over mensen, karakters, kansen geven en kwaliteiten ontwikkelen. Deze groep is voor mij de zesde aas van het kaartspel: zo divers als de politiek, maar met veel meer onderling respect.

“En de trainer dan?” hoor ik u denken, “Is dat geen aas?”. Beste lezer, de coach, Mieke Van den Bossche is voor mij tegelijk de aas der azen, én de joker van het kaartspel. Enerzijds is zij de sterkste kaart, anderzijds is ze gewoon deel van het geheel. Ze is voormalig docent, en toch heeft ze de gave van het zwijgen. En als ze spreekt, verandert het spel: de meest bijzondere kaart komt op tafel, de joker.

Dan beoefent Mieke de kunst van het huis, het Assess.

Prof. Bart Nauwelaers

Departement Elektrotechniek (ESAT), KU Leuven

Het team is er sterker uitgekomen

We hadden als management team het doel om onze onderlinge samenwerking te verbeteren. Mieke stelde voor met de Myers-Briggs Type Indicator te starten. Mieke heeft ons tijdens een workshop van een dag door het proces geleid en op een interactieve manier laten inzien hoe we tegelijkertijd verschillend, gelijk en complementair zijn. Het team is er sterker uitgekomen en we passen een aantal praktische tips al toe. Het was een zeer aangename samenwerking die de deelnemers centraal liet staan.

Stephane Bergmans

CEO , Technopolis

Niet oordelend maar handelend

Assess werkt zeer gefocust, concreet en zonder poespas. Het te bereiken doel wordt steeds voor ogen gehouden zonder de aangegeven richting uit het oog te verliezen.

Centraal staat een persoonlijke aanpak, constructief en probleemoplossend denken, zelf aan de slag gaan en resultaten bereiken. Assess reikt je hiervoor de tools en de middelen aan.

Mieke zelf heeft heel veel ervaring en weet van aanpakken. Haar manier van werken stelt je gerust en geeft vertrouwen dat wederzijds wordt opgebouwd.

In al haar opleidingen staat respect voor de persoon centraal, niet (be)oordelen maar handelen en je zelf aan het werk zetten is steeds haar uitgangspunt.

Herman De Cnijf

Directeur , Fiscale Hogeschool Brussel

Om duimen en vingers af te likken

De provincie Vlaams-Brabant werkt al meer dan 15 jaar samen met Assess en meer bepaald met Mieke van den Bossche. Zelf heb ik Assess en Mieke leren kennen tijdens de opleiding ‘leidinggeven aan medewerkers in de administratie’, een cursus die gespreid over een jaar zowel nieuwe als meer ervaren leidinggevenden 7 dagen samenbracht om een aantal aspecten van leidinggeven toe te lichten, aan te leren en te gebruiken in praktijksituaties.

Vermits ik al wat jaren op de teller heb staan, was dit soort opleidingen niet nieuw voor me. Deze 7 dagen boordevol inzichten, bedenkingen, ervaringsuitwisseling en opvolging waren echter, om het in culinaire termen uit de drukken, om duimen en vingers af te likken. Mieke verstaat als geen ander hoe ze een groep moet meenemen in een leiderschapstraject, hoe ze mensen hun twijfels, onzekerheden en ervaringen moet laten gebruiken om tot dieper inzicht te komen in het eigen functioneren als leidinggevende, hoe men kan groeien in het coachen van medewerkers en hoe deze inzichten zich uiteindelijk in je DNA gaan nestelen. Hoe slaagt Mieke erin om tot zulke resultaten te komen: empathie, vertrouwen, ervaring, kennis en bovenal het perfecte evenwicht tussen ‘zwijgen’ en ‘zeggen’ waardoor de cursisten boven zichzelf kunnen uitstijgen. Top!

Luc Jaspers

Diensthoofd Informatica , Provincie Vlaams-Brabant

Organisch leren vanuit ongedwongen aanpak

Start People kiest regelmatig voor Assess voor individuele coachings. We deden in het verleden reeds een beroep op hen voor opleidingen rond leadership en de begeleiding van teamontwikkelingsactiviteiten. Daar waar Assess het verschil maakt met de zovele andere partijen op de markt, is met hun ongedwongen aanpak.  Assess slaagt erin mensen inzichten te doen verwerven en te laten leren op een organische manier. Die manier van leren is vaak zeer efficiënt gebleken, zeker in omzetten van de theorie, naar werkelijk gedrag. Hoe ze daarin slagen is voor mij geen geheim. De medewerkers van Assess ademen stuk voor stuk passie uit voor hun job! En dat voel je duidelijk in hun aanpak. Met respect voor elk individu maar toch resultaatsgericht.

Assess blijft voor Start People dan ook een waardevolle lange termijn partner in coaching en ‘leren’, in al zijn vormen.

Xenia Elbers

HR Manager , Start People

Practisch toepasbaar

Assess werkt 15 jaar samen met het Nationaal Verbond Socialistische Mutualiteiten.

Als ziekenfonds zoeken we partners die mee nadenken over onze trainingen en ons triggeren om leren in onze organisatie nog beter te maken. In Assess vinden we nu al jaren zo’n partner die ons helpt om onze medewerkers te versterken. Meer specifiek in vaardigheden om anderen te begeleiden zoals train the trainer en gestructureerde uitleg geven. Zelf had ik de kans om bij Ilse een meerdaagse training te volgen over lesgeven. Vaak neem ik mijn sterke- en leerpunten, waarin ze me begeleidde, erbij als ik een training aan het ontwikkelen of geven ben.

Wouter Robijn

Stafmedewerker Talent & Ontwikkeling | HR, Nationaal Verbond Socialistische Mutualiteiten

Vertrouwen

De jaren welke we hebben samengewerkt zijn voorbijgevlogen. Als ik de essentie moet verwoorden waarop onze samenwerking is gegroeid dan is het samen te vatten in één woord ‘vertrouwen’. Vertrouwen geven en vertrouwen krijgen. Ik heb Mieke/Assess leren kennen door de bergen. Ik zou dan ook een quote van een Britse klimmer willen gebruiken welke onze samenwerking typeert:

“Het is niet de top van een berg die telt , maar de weg en met wie je deze aflegt welke belangrijk is.”

Jean Pierre Hollevoet

Directeur , Eandis