Spiegel van de Leider

Ontwikkel je persoonlijk leiderschap tijdens een 4-daags traject

in de Ardense natuur  –  16 t/m 20 augustus 2020

Spiegel van de Leider

Ieder van ons is een leider, allereerst van zichzelf. Daarnaast krijgen we de kans om leiderschap op te nemen naar anderen toe: als teamlid, collega, vriend, partner, ouder, … Of als leidinggevende.
Je merkt dan al snel dat dit leiderschap onlosmakelijk verbonden is met hoe jij je eigen plek inneemt, richting geeft aan jezelf, in je kracht staat en jezelf leidt.

;:: – —De Spiegel van de Leider: 4 dagen groeien in persoonlijk leiderschap

Wandelingen en oefeningen wisselen elkaar af, steeds met de uitnodiging elkaars spiegel te zijn, onbevangen en eerlijk. Een kans om het eigen gedrag en het effect ervan op de ander te ervaren, terugkoppeling te krijgen, jezelf waar te nemen en erover te reflecteren, om zo te groeien in je leiderschap. Dit alles beleef je tijdens wandeltochten in de bosrijke omgeving en een karakteristiek landhuis, door een ruime tuin omgeven.

Door in de natuur elkaars natuur te ervaren, krijg je een spiegel van je eigen natuur. Meer gegrond door deze vernieuwde verbinding met jezelf, kan en durf je naar de ander meer jouw persoonlijk leiderschap tonen. Het resultaat: meer ontspanning én meer impact vanuit je natuurlijke kracht.

Onze begeleiding en coachende aanwezigheid wordt geïnspireerd door de natuur, ervaringsgericht leren, verscheidene coachingsvormen, leiderschapsontwikkeling, opstellingenwerk, energetisch lichaamswerk, Gestalttherapie, NLP,  proces-consulting en door het leven zelf.

Programma-overzicht

Het programma bouwt zich op rond 2 assen.
Als eerste zijn er de 3 bewustzijns-lagen :
1) Ik in de spiegel
2) Ik & de ander
3) Ik in de wereld.

Ten tweede werken we rond hoe je je daarin opstelt. Dit doen we met de 4 Spiegelpaleisbeelden.

Voorbereiding: je maakt al kennis op voorhand met 1 andere deelnemer omdat je elkaar bevraagt rond je zelf-observatie en wat je voor jezelf wil bereiken in die 4 dagen.

Zondag: aankomst & verwelkoming – plek verkennen – kennismakingsoefening

Maandag: (Ik in de spiegel): wandeltocht met oefening over je fysiek-emotionele uitstraling, de 3 instincten en zelf-observatie-oefeningen om zelfbeelden op te sporen

Dinsdag (Ik & de ander): wandelen – waarnemingsoefeningen – ervaringsgericht beleven van je interactiepatronen – ervaringsoefeningen rond fysiek contact maken en wat dat met je doet – wandelen

Woensdag: (Ik in de wereld): stevige wandeltocht met observatie- en luisteroefeningen (ganse dag)

Donderdag: (Integratie & afronding): wat neem ik mee terug? – wederzijdse waardering – de groep stuurt elke deelnemer terug de wereld in.

Daarnaast is er ruimte om leerervaringen op het moment zelf te laten ontstaan, voor intervisie, opstellingenwerk, fysieke ervaringsoefeningen, en inleiding op meditatie en yoga.

Wow dagen op de tocht

Voor wie?

  • Je wil je persoonlijk leiderschap ontwikkelen, voor jezelf of in functie van je rol in een organisatie.
  • Je gelooft dat de natuur en een groep gelijkgezinden een inspirerende en krachtige leeromgeving zijn.
  • Je neemt actief deel, bent oprecht aanwezig, en bereid om feedback te geven en te ontvangen.
  • Je hebt de fysieke conditie om dagtochten te maken doorheen heuvelend Ardens terrein.

Je spiegelaars

Al jaren maken wij samen tochten in de natuur, in bijzonder in de bergen. Die momenten behoren tot onze mooiste levenservaringen. Telkens keren we herboren en verrijkt terug, als mens, vriend en professional.

Mieke Van den Bossche, Assess (midden op de foto) +32 475 535 653
is trainster-coach, psychotherapeute en berggids. Ze heeft een rijke ervaring met individuele coaching, het begeleiden van leidinggevenden en werken met teams.
  

Michel Clerinx, MC-kwadraat (rechts op de foto) +32 495 414 575
begeleidt leidinggevenden, teams en particulieren in leer- en veranderingsprocessen vanuit zijn brede achtergrond in HR en als eindverantwoordelijke in diverse settings.

Jeroen De Rycker, Co∙leviate (links op de foto)  +32 473 922 268
begeleidt leidinggevenden, teams en organisaties doorheen ontwikkelingen en veranderingen, gelouterd door +25 jaar ervaring als opleidingsmanager en organisatie-adviseur in een internationale onderneming.

Schitterende tocht

Praktisch

  • 4-daags residentieel programma, van zondag 16 augustus 16u t/m donderdag 20 augustus 16u, 2020.
  • Onze uitvalsbasis ligt in Gedinne, 60 Km onder Namen.

Investering in jouw persoonlijk leiderschap:

  • Zakelijk : € 1300 =   € 1000 voor begeleiding (KMO-portefeuille mogelijk) +  € 300  voor verblijf
  • Particulier: € 900  =   € 600 voor begeleiding + € 300 voor verblijf.

Peilen of dit iets voor jou is,  al eens een begeleider horen, je interesse kenbaar maken, inschrijven?

Bel één van ons of stuur een berichtje:

De Spiegel van de Leider is de lokale variant van de Tocht van de Leider, een ontwikkelingstraject in persoonlijk leiderschap tijdens een 5-daagse berghuttentocht in de Frans-Italiaanse Alpen. Voor meer informatie over deze tocht (5de editie in 2021) en getuigenissen, ga naar:  de Tocht van de Leider.

De Spiegel van de Leider en de Tocht van de Leider organiseren we ook op maat voor organisaties.