De Queeste van de Leider

Een verdiepend ontwikkelingstraject rond persoonlijk leiderschap in de bergen
22 tot 28 augustus 2021

Queeste van de leider

‘Alumni-programma’

Onze ‘Tocht van de Leider’ is dit jaar aan zijn vijfde editie toe. Het programma is de kinderschoenen ontgroeid en staat er helemaal. Een groeiend aantal deelnemers aan de Tocht van de Leider uit het verlangen om elk jaar opnieuw zulk een herbronnende tocht te beleven.

Dit heeft ons ertoe aangezet om een ‘alumni-programma’ te creëren:

‘De Queeste van de Leider’

 

Aanpak

De Queeste van de Leider ontwikkelen we in co-creatie met de deelnemers. Juni 2020 zijn we bijeen gekomen met de deelnemers om er samen vorm aan te geven. De groep reikte ons volgende elementen aan als leidraad voor het programma:

 • gewoon “er zijn” in het berglandschap, in nederigheid en verwondering voor de natuur, zich gedragen weten door de natuur
 • wandelen, het eigen lijf voelen, confrontatie met de gedachten, gevoelens, overtuigingen tijdens het wandelen, om zo verder in eigen kracht te komen staan
 • genieten, het spelende kind terug oproepen
 • zelfreflectie, zelfwaarneming verruimen, zingevingsvragen, ontdekkingsreis naar mezelf, terug sterk in verbinding met mezelf komen, het eigen ritme terug vinden, de eigen energie terug goed voelen
 • vanuit verbinding met mezelf in verbinding gaan met de ander, de bedding van de groepsenergie
 • oefeningen om ook de rest van het jaar dicht bij mezelf te blijven, de gevonden innerlijke rust en energie weten vast te houden eenmaal terug thuis.

Programma

Met deze inbreng gingen we aan de slag, en we ontwierpen een setting voor volgende ervaringen:

 • bergtochten maken
 • een digitale detox houden
 • tijd maken voor reflectie & connectie
 • back to basics: zelf hout hakken & vuur maken, koken met lokale voedingswaren
 • uit de comfortzone gaan: zweethut-ritueel, een Vision Quest, ice bathing
 • de 4 elementen bewust beleven: water, vuur, aarde en lucht.

En: geen verwachtingen, geen verplichtingen.

otro elements tocht van de queeste

Voor wie?

 • Al wie reeds heeft deelgenomen aan de ‘Tocht van de Leider’.

Alpe Sevaccia

De Corona-maatregelen hebben ons in 2020 het spoor van een meerdaagse huttentocht doen verlaten. Zo kwam Alpe Sevaccia in Italië op ons pad als een vaste stek; een plek waar we alleen kunnen zijn met enkel de groep en de natuur.

In de buurt van het dorpje Rassa (Vercelli), een 1000 km van Brussel, vertoeven we op een berg met drie kleine hutten en 22 hectare grond eromheen.

Verblijf 

Een eindeloos bos, uitgestrekte weilanden, een heuse eigen waterbron, en uitzicht op de Monte Rosa: de luxe van pure eenvoud.

We slapen in één van de hutten, in tenten, onder shelters of onder de blote sterrenhemel. De laatste nacht overnachten we in een hotel. Daar maken we de omslag naar het leven waar we vandaan kwamen en vertrekken we bij het ochtendgloren.

Je Tochtbegeleiders

Al jaren trekken wij in de zomer samen een week naar de bergen. Die weken behoren tot onze mooiste levenservaringen. Telkens keren we herboren en verrijkt terug, als mens, als vriend en professioneel.

Mieke Van den Bossche, Assess

is senior trainster-coach en psychotherapeute.  Ze heeft een rijke ervaring in individuele coaching, begeleiden van leidinggevenden en werken met teams. Ze is erkend bergwandelgids.
+32 475 535 653

Michel Clerinx, MC-kwadraat

begeleidt leidinggevenden, medewerkers, teams en particulieren in verande-ringsprocessen, vanuit zijn brede achtergrond in HR en als eindverantwoordelijke. De natuur is zijn geliefde habitat.
+32 495 414 575

Jeroen De Rycker, Coleviate

brengt +25 jaar ervaring mee als trainingsmanager en organisatie-adviseur in een internationale onderneming. Bergwandelen kwam een 15-tal jaar geleden op zijn pad en heeft alleszins zijn leven veranderd.
+32 473 922 268

Jeroen, Mieke en Michel (boven) worden bijgestaan door 3 begeleiders van Otro Elements: een berggids, een arts en een sjamaan.

Ervaringen

Dit is de eerste editie van de Queste. Om je een indruk te geven van de reacties van deelnemers van de Tocht van de Leider kun je hier kijken:

Vervoer

We vragen de deelnemers om te carpoolen.

Indien iemand zou willen vliegen, kan dit op Milaan Malpensa (ca. 2 uur rijden tot onze startplek).

   

  Prijs

  • Zakelijk: 1780 € 
  • Privé: 1280 €

  Dit bedrag is inclusief 6 overnachtingen, alle maaltijden, de hele begeleiding.
  De prijs is exclusief de reis heen en terug, de reisverzekering (verplicht af te sluiten).

  Neem contact op

  Meer informatie, je interesse kenbaar maken of inschrijven: mail naar info@tochtvandeleider.be of neem contact met een tochtbegeleider.