De natuur van bewustzijn

Een cusus voor mensen die de moed willen vinden om vanuit hart en ziel te leven

Wanneer je leeft naar universele wetten, dan komt je leven in “flow”.

De cursus helpt je:

 • Dat, wat jou onbewust beïnvloedt, bewust te maken
 • Jezelf in vraag stellen, het effect zien op jouw relaties
 • Verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven
 • Het stuur zelf in handen nemen
 • De moed vinden om stappen te zetten naar verbetering

Thema’s die aanbod komen:

 • Wat is bewustzijn en welke niveaus zijn er?
 • Vanuit welke bewustzijns niveau’s functioneer jij?
 • Hoe overstijg je die niveaus?
 • Hoe herken je jouw illusies en ‘overtuigingen’?
 • Hoe beïnvloedt een hoger bewustzijn jouw hersenen?
 • Hoe remmen mind en ego je?
 • Hoe het ‘organisatie-bewustzijn’ verruimen?
 • Hoe brengen we deze inzichten in praktijk?

Op al deze vragen krijg je het antwoord in de cursus.

De Natuur van bewustzijn wordt erg gesmaakt door de mensen, zowel binnen als buiten het bedrijf vanwege zijn diepgaande impact op mensen en bedrijven. De cursus richt zich vooral naar bedrijven waar de filosofie van “people, planet en profit” de richtlijn is geworden. Deze cursus is al gegeven bij de directie van Colruyt , Sleepy, Alsan en AMAB.
Eddy heeft mij gedurende de cursus ondergedompeld in een totaal nieuw denkmodel en wereldbeeld en ik heb er tijdens een kort tijdsbestek diepgaande inzichten opgedaan die tot lang na de cursus zeer actief zijn blijven nazinderen. En die me tot op vandaag een referentiemodel geven om mijn persoonlijk gedrag of gedrag dat ik zie bij anderen kan aan aftoetsen.

Wat “De natuur van Bewustzijn” zo speciaal maakt is dat het Oosterse wijsheden combineert met elementen uit de moderne wetenschap, zoals kwantummechanica.  Eens je jezelf openstelt voor hetgeen nog niet empirisch bewezen kan worden, dompelt Eddy Present je in zijn eigen stijl onder in een overvloed aan kennis en inzichten.

De “De natuur van Bewustzijn” heeft mij geholpen om mildheid te vinden naar andere mensen toe, maar ook naar mezelf.  Goed of slecht bestaat niet.  Alles wat moet gebeuren gebeurt.  Ik heb geleerd niet meer mijn best te doen, maar gewoon te doen wat ik denk te moeten doen.

De “De natuur van Bewustzijn” heeft voor mij mijn professionele roeping bevestigt.  Zoals Eddy Present predikt, is het ons aller opdracht om onze medemens te ondersteunen bij het ontwikkelen van zijn bewustzijn.  Door andere te helpen verander ik ook mezelf.  Dankzij Eddy’s teachings ben ik nog beter voorbereid om dit levenspad te bewandelen.

De moeder van alle cursussen
In Alsan, Amab en Sleepy werken wij aan een “the future proof” organisatie.
Daartoe vertalen wij o.a. de bewustzijnsevolutie in de maatschappij in de organisatie en wij versterken als organisatie daardoor de maatschappelijke bewustzijnsevolutie.

Wij volgenden met de raad van bestuur, de directies en het management van de drie organisatie de cursus “De natuur van bewustzijn” bij Eddy Present. Deze kennis is voor ons een basis geworden voor de uitbouw en implementatie van onze strategie op vlak van people, planet en profit.
Danny Saerens

Board director, Strategist & Entrepreneur, Sleepy, AMAB en Alsan

Verleg een steen en je verandert de bedding van de rivier

Intense dagen met doordringende gesprekken, ruimte voor zelfreflectie en soms confronterende, altijd leerrijke groepsmomenten. Geleid op een rustige, aangename manier door een wijze en bedachtzame mentor.

Deze dagen ervaar ik persoonlijk nog steeds met een hoge impact, zoals het spreekwoordelijke steentje dat in staat is om de bedding van de rivier te wijzigen. Dankjewel voor het openstellen en delen van je wijsheid!

Jürgen Swinnen

product manager , Sleepy

Sloop die muren om me heen

9 jaar geleden stapte ik in een bedrijf binnen, dat nu deel uitmaakt van mijzelf.

9 jaar lang heb ik, samen met mijn collega’s, bergen beklommen, om er dan weer even snel van af te tuimelen.

Vroeger had ik maar 1 wens en dat was om zo snel mogelijk de top van de hoogste berg te bereiken om dan van het panorama te kunnen genieten. Die top heb ik nooit bereikt, maar het verschil met vroeger en nu is dat ik vandaag leef en dat ik geniet van elke stap die ik op die berg zet en het al dan niet bereiken van de top van de berg maak ik me vandaag geen zorgen meer over.

De cursus “Bewustzijn” heeft me zeker hierin geholpen

maar ook om te durven binnenin mijzelf te kijken …. wie ben ik? Ik denk hierbij vaak aan het liedje van Stef Bos, “Sloop die muren om me heen”, maar dat is net wat je moet doen, die ziel vrij kappen.

Johan Meynaerts

B2B verantwoordelijke , Sleepy